KREDİLER

Cezaevine Giren Kişinin Banka Borçları Ne Olur?

Cezaevine giren kişilerin daha önce çekmiş oldukları krediler bulunabilir. Yine cezaevine girmeden önce kullanmış olduğu kredi kartlarının da ödenmemiş taksitleri bulunabilir. Bu durumda cezaevine giren kişilerin banka borçları ne olur diye bir soru akla gelebilir? Hapse düşen kişilerin yakınları bu durumda mağdur olabilecekleri için bunun çözüm yolunu araştırmaktadırlar. Bu konuda bir araştırma yaptık. Yani banka borcu olan birinin hapse düşmesi sonrası bu borçların ne olacağı ile ilgili detaylı bir araştırma yaptık. İşte detaylar…


Bu yazımızda;

  • Bankaya borcu olan biri cezaevine girerse ne olur?
  • Hapse giren birinin banka borçları dondurulur mu?
  • Hapse giren kişinin banka borç kimden istenir?

Cezaevine giren binlerce kişinin bankaya borcu olduğu için bu konuda kredilerin kimden nasıl alınacağı ile ilgili soru işaretleri doğmaktadır. İşte tüm merak edilenler…

Hapis Cezası Alan Kişilerin Kredi Kartı Borçları

Hapis cezası alan kişileri para kazanma imkanları olmayacağı için bu kişilerden kalma kart borçlarının da ne olacağı merak edilebilir. Banka ile herhangi bir kart ödeme sigortası yaptırmayan kişilerin halen bu borçlardan mesul olacağı bilinmelidir.

Bazı bankalar kredi kartı verirken kişiye kart ödeme sigortası teklif edebilir. Kişinin işsiz kalması, vefat etmesi, sürekli olarak çalışamaz durumuna düşmesi ya da elden olmayan durumlardan dolayı ( hapis cezası gibi ) kendilerine ödeme garantisi teklifi yapılabilir. Bunun için bir sigorta yapılması gerekmektedir. Hapse düşen kişinin böyle bir sigortası yoksa halen bu borcu ödemeye devam etmesi gerekmektedir.

Ceza Alan Birisinin Kart Borçlarını Çocukları, Eşi, Kardeşleri Mi Öder?

Yukarıda söz konusu kart sigortası yapmayan kişilerin ceza evine girmeleri durumunda, banka tarafından bu kişinin birinci derece yakınları olan, eşi ve çocuklarına bilgi verilir. Bu ödemelerin yapılması istenir; aksi taktirde icraya kadar gidilebilmektedir.

Mahkumların İhtiyaç ve Konut Kredisi Borçları

Değişik bir nedenden dolayı cezaevine giren kişilerin varsa konut kredisi ya da ihtiyaç kredilerinin yakınları tarafından ödenmeye devam edilmesi gerekmektedir. Ödemeler yapılmazsa normal bankacılık borç takip prosedürü uygulanır. Yani banka tarafından kesilikle hiçbir indirim ya da avantaj sağlanmaz.

Ama ihtiyaç kredisi ya da konut kredisi için ödeme sigortası yaptıran kişilerin bu mağduriyetleri sigorta şirketine bildirilmesi durumunda, sigorta tarafından ödemelerin belirtilen limitleri dahilinde ödemeler yapılabilir. Bunun için de kredi çekerken bu özel ödeme sigortalarının yapılmış olması gerekmektedir. Genelde bu tür sigortalar pahalı olduğu için pek kimse yaptırmamaktadır. Borç ödeme sigortalarının hayat sigortası ile karıştırılmamalıdır. İkisi farklı sigorta türleri olup, hayat sigortası bu tür ödemeleri yapmaz.


Cezaevine Gire Kişinin Banka Borçları Ne Olur?

Bankaya Borcu Olan Biri Cezaevine Girerse Ne Olur?

Kredi başvurusu yapan kişileri gelir belgesi ibraz ettikten sonra kredilerini hemen alabilirler. Bu şekilde kredi aldıktan sonra herhangi bir sebepten dolayı beklenmedik şekilde hapse düşen kişiler de olabilir. Peki bu durumda bu kredi ödemeleri ya da kredi kartı ödemeleri ne olur?

Hapse giren kişilerin artık gelirleri de olmayacağı için bankaya kalan ödemeler nasıl yapılır?  Kredi çektikten sonra hapse giren kişilerin kredi çekme aşamasında bankaya göstermiş oldukları teminatlar ve ipotekler burada önem kazanmaktadır. Banka kredi karşılığı ipotek verildi ise banka hemen buna el koyabilir. Tabi yakınları tarafından ödemeler yapılırsa bu durum yaşanmaz.

 

Hapse Giren Kişinin Borcu Dondurulur Mu?

Hapse giren kişinin bankaya olan kredi ya da kredi kartı borcu dondurulmaz. Aynen devam eder. Banka bu borcu tahsil etmek için kişiye birkaç ay süre verir. Borç ödemesi yapılmadığında kişinin banka hesabındaki paraya el konulabilir. Ya da varsa ipotek göstermiş olduğu mallara el konulup icraya verilir.

Cezaevine Gire Kişinin Banka Borçları Ne Olur?

Hapse Giren Kişinin Borçlarını Yakınları Ödemek Zorunda Mı?

Bu sorunun doğru cevabı kişinin birinci derece akrabaları için evettir. Özellikle kişinin ikamet ettiği evde bulunan anne-babaya bu konuda bir borç bildirimi gelebilir. Ya da kişinin eşine de aynı şekilde bu borcun ödenmesi konusunda ihtar gönderilebilir.

Bu durumda, borçlu kişinin özellikle eşi bu borcu ödemezse bu sefer kişinin ikametine icra gelebilir.  Eğer daha önce ipotek olarak herhangi bir mal beyan edilmediyse bu konuda kişinin ev eşyalarına, arabasına icra gelebilir.

Bir Yorum

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu