PRATİK BİLGİLER

25-50 BİN TL İle Kurulacak İş Fikirleri – 2020

Hiç kuşkusuz birçok kişinin en büyük hayali kendi işini kurmaktır. Kendi işinin sahibi olmak hayalinin arkasındaki asıl sebep ise, hem yaşam standartlarını yükseltmek, hem de daha özgür bir çalışma ortamına sahip olabilmek düşüncesidir. Kendi kuracağınız bir işi yönetmek istiyorsunuz ancak, elinizdeki sınırlı sermaye sebebiyle ne iş yapacağınıza karar veremiyorsanız, 2020 yılında küçük sermayelerle ne tür işlerin kurulabileceğini araştırdığımız yazımızı sonuna kadar okumalısınız.

25-50 bin TL ile kurulacak işler başlangıçta küçük çaplı işler olarak görülse de disiplinli bir çalışma ve akıllıca yapılan iş planlamalarıyla kısa süre içerisinde büyütülmeye müsait iş alanlarıdır. Başka kişilerin idaresi altında çalışmak istemeyen veya çalışma saatlerini kendisi belirlemek isteyenlere yönelik birçok farklı sektörde iş kurma imkânı mevcuttur.

Bu miktarlarda açılacak işlerin çok büyük ölçekli olamayacağını önceden kabul ederek sermayeye göre girişim yapmak akıllıca bir davranış olacaktır. Çünkü iyi idare edildiğinde daha büyük çaplı işlere basamak olabileceği gibi, hata yapılması halinde birikimlerin kısa süre içerisinde kaybedilmesi de muhtemel sonuçlardan biri olacaktır. Az sermaye ile kazançlı iş kurabilmek için öncelikle bu tür işler hakkında kısa bir araştırmak yapmak, gerekiyorsa işle ilgili özel eğitimleri tamamlamak gerekir.

Az Sermaye Koyarak Yapılacak İşler

1- Büfe Açmak

Hem 50 bin TL tutarında sermaye ile açılabilir olması hem de kazançlı bir iş olması sebebiyle büfecilik ideal bir iş seçimi olabilir. Özellikle işlek cadde üzerlerinde veya okul, hastane gibi insanların sıklıkla gidip geldiği yerlere yakın konumlarda olması halinde iyi bir kazanç getirmesi mümkündür. Büfeyi açacağını yerin özelliklerine uygun ürünler satmanız halinde geliriniz ekstra artacaktır.

Örneğin devlet kurumlarına yakın bir büfe açmanız durumunda mutlaka faks, fotokopi makinası, kâğıt, zarf gibi ürün çeşitlerini bulundurmalı, hastane veya okul yakınlarında açmanız halinde ayaküstü yenilebilecek yiyecek içecek çeşitlerine ağırlık vermelisiniz. Ayrıca cami veya okul bölgelerinden uzak bir yerde açacağınız büfe için alkol ruhsatına müracaat ederek daha iyi kazançlar temin edebilirsiniz. Büfe açmaya karar vermeniz durumunda çalışma saatlerinizin de uzayacağını hesap etmelisiniz. Çünkü büfecilerin en fazla kazandıkları saatler, diğer işyerlerinin kapanış saatlerinden sonraki zaman dilimleridir.

2- Mantar Yetiştirmek

En kazançlı iş fikirleri arasında bulunan mantar yetiştiriciliği fazla sermaye gerektirmediği gibi, oldukça kolay yapılabilecek işler arasında yer almaktadır. Bu tür bir iş yapmaya karar verdiğinizde bölgenizin ne tür mantarları yetiştirmeye uygun olduğunu araştırmalı, mantar yetiştireceğiniz suni alanlar hakkında teknik bilgilere sahip olmalısınız. Bazı türleri oldukça pahalı fiyatlardan satılabilen mantar türleri hakkında inceleme yapmalı ve en doğal ortamları oluşturabileceğiniz mekânları kullanmalısınız.

3- Kafe veya Ev Yemekleri Satabileceğiniz Lokanta Açmak

Elinizin lezzetli olduğuna inanıyorsanız ve yemek çeşitleri konusunda bilgi sahibiyseniz ev yemekleri satan küçük bir lokanta açarak iyi para kazanabilirsiniz. Özellikle devlet kurumlarının yakıları veya iş yerlerinin olduğu bölgelere yakın yerlerde açılacak olan bu tür yerler önemli bir kazanç kapısı haline dönüşebilir. Kafeterya veya küçük lokantalarda satacağınız ürünlerin çeşit açısından bol olmasına ve olabildiğince hijyenik bulunmasına önem vermelisiniz. Müşteri sayınızı artırmak için mümkün olabildiğince uygun fiyatlarla hizmet vermeli ve müşterilerinizle sıcak ilişkiler kurarak onları evinde hissettirmelisiniz. Böylece müdavim sayınızı artırabilir, daha fazla müşteriye sahip olarak kazanıcınızı artırabilirsiniz.

Kafeteryalar da ev yemekleri satan küçük lokantalar gibi 50 bin TL sermaye ile kurulabilecek işletmelerdir. Bu tür yerlerde ailenizle birlikte çalışma imkânınız varsa personel giderlerinden de kurtulabilir ve genel giderlerinizde önemli bir düşüş elde edebilirsiniz.

4- AVM İçlerinde Stant Açmak

Son dönemlerde insanların en yoğun kalabalıklar oluşturduğu yerler hiç kuşkusuz AVM’lerdir. Özellikle hafta sonu binlerce kişiyi ağırlayan bu tür alışveriş merkezlerinde açacağınız bir stant hem sermaye açısından hem de iyi bir kazanç açısından tatminkâr olacaktır. Kozmetik ürünleri, şeker, çikolata çeşitleri, takı, kitap, hediyelik eşya, çanta veya herkesin tatmaktan keyif alacağı yiyecekleri satabileceğiniz bu tür yerlerde oldukça iyi paralar kazanabilirsiniz. Bu tür yerlerin en önemli özelliği, dekorasyon için çok fazla para gerektirmemesi ve personel ihtiyacı duyulmamasıdır bu sayede giderlerinizi de önemli miktarda aşağıya çekebilirsiniz.

5- Çiğköfteci Açmak

Son dönemlerde bir hayli popüler bir iş kolu haline gelen çiğköfte dükkânı açmak kazançlı olduğu gibi fazla sermaye gerektirmeyen bir iştir. 25- 50 Bin TL arasında bir sermayeyle rahatça kurulabilecek olan küçük bir çiğköfte dükkânı, yaklaşık % 50 oranında kazanç sağlayabileceğiniz bir iştir. Kendi becerilerinizle açabileceğiniz gibi, tanınmış bir çiğköfte zincirinden bayilik alarak da bu işi kazançlı bir şekilde sürdürebilirsiniz. Çiğ köfte dükkânının önemli avantajlarından biri de, tüm Türkiye’de tanınmış bir lezzet olması ve her yaştan insanın severek yediği bir ürün oluşudur.

İlginizi çekebilir: Evlere paketleme işi veren firmalar

6- Doğum ve Bebek Fotoğrafçılığı

Eğer fotoğraf çekmeye meraklıysanız ve bunu bir süredir hobi olarak sürdürüyorsanız, hobinizi bir kazanç kapısına dönüştürebilirsiniz. Yaşamın en özel anlardan biri olan doğum sonrası çekilen fotoğraflar anne-baba açısından müstesna anlar olarak değerlendirilir. Bu özel anları profesyonel resimlerle ölümsüz kılacağınıza inanıyorsanız bu işten oldukça yüklü gelir elde edebilirsiniz. Bu işi yürütebilmek için doğum merkezleriyle görüşebilir veya kendinize özel kartvizitler bastırarak eş, dost ve çevrenize dağıtarak kısa sürede kendi iş alanınızı yaratabilirsiniz.

6- Solucan Gübresi Üretmek

Son yılların popüler işe alanlarından biri haline gelen solucan gübresi, geniş bir pazara sahip olmasının yanı sıra küçük sermayelerle kurulabilir olmasıyla da öne çıkan iş fırsatlarından biridir. Yaklaşık 40 ila 50 metrekarelik bir alanda üretilmesi mümkün olan solucan gübresi, her üç ayda bir ikiye katlanacak olan solucan sayısı sebebiyle kısa sürede daha fazla üretim yapabilmenizi ve kazancınızı katlamanızı sağlayacaktır.

7-Yatırım Yapmak

Yatırım yapmak denilince büyük paralar akla gelse de, küçük paralarla isabetli alanlara yatırım yapmanız halinde kısa sürede sermayenizi artırarak saha kazançlı işlere yönelebilirsiniz. Altın, dolar, hisse senedi gibi yatırım fırsatlarından kazanç elde etmek için bir süre araştırma yapmalı ve sağlam gördüğünüz yatırım araçlarına küçük ölçekte paralar koymalısınız. İnternet üzerinden düzenli bir şekilde takip edeceğiniz alanlara yatırım yaparak küçük ama sürekli kazançlar elde edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu