ÇEK-SENET

EFT Havale İle Borç Verdim Ama Paramı Geri Alamıyorum!

Günümüzde küçük ya da yüksek limitli borç alıp verme uygulaması oldukça yaygındır. Bu uygulama çoğu zaman tanıdıklar arasında olmasına rağmen değişik nedenlerden dolayı borcun zamanında ödenmemesi kişiler arasında sıkıntılara neden olmaktadır. Özellikle internet üzerinden gönderilen paraların zamanında geri ödenmemesi  sorunun resmi olarak çözülmesini kolaylaştırsa da elden verilen borçlar için aynı şeyleri söyleyemeyiz. Bazı okuyucularımız, EFT Havale ile borç verdim ama paramı geri alamıyorum şeklinde şikayetlerde bulunarak çözüm bulunmasını istemektedir.


Bu yazımızda, borç para verdim ama geri alamıyorum sorununa çözüm bulmaya çalışacağız. Borç olarak verilen paranın tahsilatı nasıl olur ve senetsiz verilen para nasıl geri alınır sorularının yanıtlarını bulacağız. İşte tüm detaylar…


 

İnternetten Borç Para Yolladım  Nasıl Geri Alabilirim?

Birçok kişi vermiş olduğu parayı geri alamadığı için maddi sıkıntı içine girmektedir. Borç para vere kişiler paralarını geri istediğinde, olumsuz yanıt alıyorlarsa bu paralarını geri alabilmek için bazı noktalara dikkat etmeleri gerekmektedir. Peki paranın geri alınabilmesi için gerekli şartlar nelerdir?

Bir kişiye borç para verdiğinizi ancak aşağıdaki durumlarda kanıtlayabilirsiniz. Bunlar ;

  • Borç parayı İnternet üzerinden Havale ve EFT şeklinde yaptıysanız
  • Borç verme işlemi sırasında size şahitlik yapacak kişilerin de olması
  • Borç parayı senet karşılığında vermeniz

Bu durumlar dışında borç para verdiğinizi kanıtlayacak bir durum söz konusu değilse paranızı da geri alma konusunda sorun yaşayacaksınız. Çünkü mahkemeye verseniz bile hakim sizden bu parayı verdiğinize dair kanıt isteyecektir.

EFT Havale İle Borç Verdim Ama Paramı Geri Alamıyorum!

EFT ve Havale Şeklinde Verilen Borçlar Nasıl Geri Alınır?

Sizden borç para isteyen kişiye banka üzerinden EFT ya da Havale yaparak para göndermeniz ve bu parayı geri alma konusunda sorun yaşamanız durumunda parayı geri alma süreciniz oldukça kolay olacaktır. Çünkü, davalık olsanız bile parayı verdiğinizi kanıtlayabileceksiniz. Mahkemede sadece para gönderme kabuzunuzu sunmanız yeterli olacaktır. Hakim sizi haklı kabul ederek, karşıdaki borçludan hem paranın ödenmesini isteyecek hem de tüm avukatlık paralarının karşıdaki kişiden tahsil edilmesine karar verecektir.

 

Senetsiz Borç Nasıl Tahsil Edilir?

Senetle borç para veren kişiler borçlarını geri tahsil ederken genelde sorun yaşamazlar. Çünkü senet geçerli bir belge olarak kabul edilmektedir. Ama senet karşılığı olmayan yani elden verilen borç paranın geri alınması oldukça zor olabilir. Borcun tahsilatı mahkemelik olduğunda hakim, sizden bir belge isteyeceği için bu borcun geri alınması mümkün olmayacaktır. Üstelik mahkeme masrafları da size kalacağı için sıkıntı daha da artacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu